reacties

Marten (Asperger 60+)

“…De sessies met Marlies hebben mij veel gebracht, aan de ene kant hebben ze mij geholpen om het inzicht in mijn gedragingen te verhelderen en mij bewustwording gebracht, aan de andere kant heb ik handvatten meegekregen hoe ik hier mee om kan gaan…” (lees meer...)

Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een mindmap met daarin de handvatten op een rijtje vanuit zelfkennis, valkuilen, relaties en wat wel werkt voor mij. Deze sessies, die bij elkaar in een half jaar hebben plaatsgevonden hebben mij veel gebracht en dankzij Marlies kan ik nu op een nieuwe manier en bewuster verder met mijn leven.

 

Anna (moeder zoon 20 jaar)

“… Bart heeft zich dankzij (!) jouw begeleiding zo kunnen ontwikkelen. Zonder jouw begeleiding was hij niet die leuke lieve jongen die vooruit wil, positief in het leven staat en zo hard zijn best doet. Daar ben ik van overtuigd, zeker als ik zo links en rechts van andere ouders hoor hoe het met hun CASS* gaat…”

(*CASS is de naam die “Geef me de 5” hanteert voor de person (Man of vrouw, jong of oud)

 

Lisa Moeder van 10 jarige zoon met autisme

“…ik hoop dat je dan ook andere mensen zult kunnen helpen en inspireren net als je bij ons hebt gedaan…”

 

H.van Bokhoven (leerkracht groep 8):

“…Ze is echt een professional die veel kennis heeft van kinderen met autisme, maar het fijne vind ik dat zij op een hele natuurlijke manier te werk gaat…” (lees meer...)

Marlies komt iedere donderdag als begeleidster om O. uit de klas te halen en een uurtje intensief met hem aan de slag te gaan. O. straalt als hij haar ziet en weet dat er hard gewerkt gaat worden, maar dat het ook gezellig gaat zijn. Vooraf bespreken Marlies en ik waar zij aan kunnen werken. Ik geef aan wat er die week allemaal gebeurd is en waar we tegenaan zijn gelopen. Vaak heeft Marlies hier gelijk een antwoord op en gaat hier met hem over praten en aan werken. Ze is echt een professional die veel kennis heeft van kinderen met autisme, maar het fijne vind ik dat zij op een hele natuurlijke manier te werk gaat. Ze kent O. erg goed en speelt hier op een hele leuke manier op in. Omdat de situaties vaak uit de praktijk komen heeft O. na dit uurtje iets geleerd waar hij ook echt iets mee kan! Het zijn vaak hele kleine stapjes, waardoor het overzichtelijk en haalbaar is voor alle partijen. Want niet alleen O. leert hier veel van, ook ik krijg veel handvatten aangereikt hoe ik O. het best kan begeleiden. Als ik tussendoor een hulpvraag heb dan kan ik altijd bij haar terecht en krijg ik bruikbare tips. Marlies koppelt altijd terug hoe het uurtje met O. is gegaan en ze eindigt haar mail altijd met een leuke opmerking of voorval van O. Dit geeft aan hoe zij ervan geniet om deze leerling te begeleiden. Maar ook dat Marlies een heel fijn persoon is om mee samen te werken voor O. én voor mij.